Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
PMS-re természetesen
  2024-03-03 20:49:28, vasárnap
 
  Mellékhatás nélküli természetes szerek premenstruációs szindrómára

A premenstruációs szindrómát szokták PMS-nek is nevezni. Ez egy olyan tünetegyüttes, amely a menstruációt megelőző időszakban, előtte egy-két héttel vagy pár nappal jelentkezik és sok-sok fájdalmat, panaszt és kellemetlenséget tud okozni. A PMS kialakulásában sok minden szerepet játszhat, de elsősorban a hormonális egyensúlytalanság lehet az oka. A szakértők szerint a nem éppen egészséges életmód, a túlsúly, a dohányzás és a koffein, a magas cukorbevitel is oka lehet ennek a tünetegyüttesnek.

A PMS tünetei széles skálán mozognak. A tünetek között szerepel a hangulatingadozás, a depresszió, a puffadás, az ételek utáni sóvárgás, a derékfájás, a hasi görcsök, a mellérzékenység és az ingerlékenység. Ezek a tünetek legfőképpen a hormonális ingadozások miatt következnek be.

A PMS tüneteinek csökkenésében sokat segíthetnek a természetes módszerek. Nagyon lényeges, hogy próbáljuk inkább ezeket alkalmazni, mintsem a gyógyszereket, hiszen a testünknek ilyenkor a legkevésbé sem gyógyszerekre van szüksége.

Ha csak tehetjük, pihenjünk, amikor a tünetek felbukkannak, mivel a pihenés, az ágynyugalom szinte minden testi és lelki tünet csökkentésében a segítségünkre lehet.

Ha nem tehetjük meg, hogy ledőljünk egy kicsit, akkor kipróbálhatjuk az Aloe vera gélt is, amely nagyon hatékonyan képes enyhíteni a PMS tüneteit. Miben és hogyan segít? Például abban, hogy segít kiüríteni a szervezetből azokat a toxikus anyagokat, amelyek jelentősen képesek felerősíteni a premenstruációs szimptómákat.

Amennyiben valakit hónapról hónapra gyötörnek a PMS tünetei, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnia a búzafűlét. A búzafűlé tele van hasznos tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Megtalálható benne az A-vitamin, a B-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin, illetve a kalcium, a vas, a nátrium, a kálium és a magnézium, amely tápanyagok szintén nagyon eredményesen képesek enyhíteni a tüneteket.

A spárga is rendkívül hasznos lehet, mivel fitoösztrogénekben gazdag, amelyek stabilizálni tudják az ösztrogénszintet a szervezetben. A spárga éppen ezért nemcsak a PMS, hanem a menopauza tüneteit is csökkenteni tudja.

A halak, a magvak és a diófélék is csökkentik a tüneteket, mégpedig azért, mert gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek nemcsak a hormonszintet stabilizálják, hanem a hangulatot is szabályozzák, ezen kívül jót tesznek a véráramlásnak, és még a migrént is csillapítani tudják.

A pitypang vízhajtó hatással rendelkezik. Amennyiben folyadékretencióval kapcsolatos PMS tüneteket tapasztalunk, mint például duzzanat és puffadás, akkor a pitypang remek lehetőség lehet tea formájában.

A fürtös poloskavész nevű gyógynövényt általában a menopauza kellemetlen tüneteire javasolják a szakértők, hiszen enyhíti a hőhullámokat és az éjszakai izzadást. Azonban hatékony természetes gyógymód lehet azok számára is, akik alacsony ösztrogénszinttel rendelkeznek, vagy a szervezetükben megemelkedett az androgén hormonok mennyisége.

Az orbáncfű olyan fitokemikáliákat tartalmaz, amelyek nagyon hatékonyak a hangulat szabályozásában. Előnyös lehet premenstruációs szindróma esetén is, ugyanis javítja a hangulatot, csökkenti a szorongást, a depressziós tüneteket, a hangulatváltozásokat és az ingerlékenységet.

Napjainkban nagy népszerűségnek örvend a kurkuma. Nem véletlenül, hiszen ezernyi gyógyhatása ismeretes. Kutatások igazolják, hogy javítja a negatív hangulatot, de jó lehet még a szorongás csillapítására és a hangulatváltozásokra is.

A fűszerek királynőjeként tartják számon a sáfrányt, amely szintén jó hatással lehet a hangulatra, és az ingerlékenységet is mérsékli.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: tünetegyüttesnek, fitokemikáliákat, ingerlékenységet, kellemetlenséget, ösztrogénszintet, premenstruációs, szabályozásában, mellérzékenység, ingerlékenység, királynőjeként, csillapítására, kialakulásában, csökkentésében, kipróbálhatjuk, népszerűségnek, szervezetükben, stabilizálják, gyógyszerekre, gyógyszereket, segítségünkre, csökkenésében, megemelkedett, véráramlásnak, hormonszintet, tünetegyüttes, tápanyagokkal, tapasztalunk, csillapítani, vitaminokkal, gyógynövényt, hőhullámokat, eredményesen, megtalálható, rendelkeznek, mindenképpen, cukorbevitel, premenstruációs szindrómát, olyan tünetegyüttes, menstruációt megelőző, hormonális egyensúlytalanság, szakértők szerint, magas cukorbevitel, tünetek között, ételek utáni, hasi görcsök, tünetek legfőképpen, hormonális ingadozások, természetes módszerek, testünknek ilyenkor, tünetek felbukkannak, ágynyugalom szinte, segítségünkre lehet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Pillangó  Az idő elsodorja létezésünk  Emlék  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Az embernek a társa: hiányzik.  Bella István: Zsoltár  Palóc Grand Canyon  Különös!  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Beney Zsuzsa - Tavasz  A Mester kezének érintése  S a dalok tanulsága  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Jó éjt  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  Életművészet  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztinától  Gaál Viktor gondolata  Jékely Zoltán: Szent György-k...  György napra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Április 22. a Föld napja,  Gaál Viktor gondolata  Nehezen engedem  Próbálkozni kell ahhoz,  Vannak arcok  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Emlék  Ázzal aki csak szép  Két ember becsülete  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ünnepelj csak  A hét szűk esztendő  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  A fenyő nem szép fa, (...)  Búzaszentelés  Vannak arcok 
Bejegyzés Címkék
premenstruációs szindrómát, olyan tünetegyüttes, menstruációt megelőző, hormonális egyensúlytalanság, szakértők szerint, magas cukorbevitel, tünetek között, ételek utáni, hasi görcsök, tünetek legfőképpen, hormonális ingadozások, természetes módszerek, testünknek ilyenkor, tünetek felbukkannak, ágynyugalom szinte, segítségünkre lehet, szervezetből azokat, toxikus anyagokat, premenstruációs szimptómákat, búzafűlé tele, spárga éppen, menopauza tüneteit, omega-3 zsírsavaknak, hormonszintet stabilizálják, pitypang vízhajtó, pitypang remek, fürtös poloskavész, menopauza kellemetlen, éjszakai izzadást, szervezetükben megemelkedett, androgén hormonok, orbáncfű olyan, hangulat szabályozásában, depressziós tüneteket, negatív hangulatot, szorongás csillapítására, fűszerek királynőjeként, tünetegyüttesnek, fitokemikáliákat, ingerlékenységet, kellemetlenséget, ösztrogénszintet, premenstruációs, szabályozásában, mellérzékenység, ingerlékenység, királynőjeként, csillapítására, kialakulásában, csökkentésében, kipróbálhatjuk, népszerűségnek, szervezetükben, stabilizálják, gyógyszerekre, gyógyszereket, segítségünkre, csökkenésében, megemelkedett, véráramlásnak, hormonszintet, tünetegyüttes, tápanyagokkal, tapasztalunk, csillapítani, vitaminokkal, gyógynövényt, hőhullámokat, eredményesen, megtalálható, rendelkeznek, mindenképpen, cukorbevitel, szervezetben, szervezetből, felbukkannak, stabilizálni, szabályozzák, szimptómákat, zsírsavaknak, felerősíteni, menstruációt, csökkenteni, depressziós, természetes, segíthetnek, napjainkban, ágynyugalom, kipróbálnia, jelentkezik, mellékhatás, gyógyhatása, kapcsolatos, rendelkezik, ingadozások, szindrómára, legfőképpen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.